7x Tips & Tricks - Hotel Bezoeken Met De Hond

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 13:56

Met Je Hond in een Hotel - Hoe Gaat Dat?

Kan een hond mee naar een hotel? Ja zeker! We houden van onze honden en we houden van reizen. Soms gaan ze niet meteen samen, maar zo veel mogelijk nemen we onze honden mee op vakantie. Het zijn tenslotte onze gezinsleden!

 

Je hond meenemen op reis kan echter verschillende onverwachte uitdagingen opleveren. Als je naar je hotel gaat rijden, is het een goed idee om onderweg wat onderzoek te doen naar plaatselijke dierenartsen, je voor te bereiden op hond vriendelijke rustplaatsen, en ervoor te zorgen dat het comfort van je huisdier altijd gewaarborgd blijft. En dit alles moet je doen voordat je zelfs maar bij je hotel aankomt.

 

Het goede nieuws is dat huisdiervriendelijk reizen de laatste jaren een grote vlucht heeft genomen. Je kunt van tevoren uitzoeken welke hotels speelplaatsen voor honden hebben, zodat je je hond kunt uitlaten, of omheinde terreinen, zodat je je hond los kunt laten lopen.

 

Niet iedereen wil zijn hond naar een pension sturen of een hondenoppas inhuren, wat betekent dat ze thuis voor hun hond moeten zorgen en mogelijk vakantietijd moeten opofferen. Gelukkig zijn die dagen voorbij! Voor veel reizigers is het tegenwoordig van het grootste belang om accommodaties en plaatsen te kiezen die huisdiervriendelijk zijn. In feite neemt meer dan de helft van de hondenbezitters die op vakantie gaan hun dieren mee.

 

Als je erover denkt om met je hond op reis te gaan, dan is dit blogbericht iets voor jou. We behandelen alle benodigdheden die je nodig hebt om het je hond naar de zin te maken, en enkele voorzorgsmaatregelen die je voor je reis kunt nemen. Met wat voorbereiding kun je genieten van een broodnodige vakantie met je hondje!

 


1x Neem Honden-Essentials Mee

De paklijst voor je hond zal verschillen, afhankelijk van de duur van je verblijf en het soort vervoer dat je gebruikt. Vraag van tevoren of het hotel waar je wilt verblijven een honden bed, wat snacks en een voerbak ter beschikking stelt als onderdeel van het tarief voor huisdieren.

 

Maar hoewel het fijn zou zijn om minder spullen voor je hond in te pakken, moet je wel bedenken dat je veel spullen voor je hond mee moet nemen, zodat hij zich thuis voelt, zoals zijn bed, favoriete speeltje en honden autostoel. Als je weinig ruimte en bagagegewicht hebt, kun je ook dierenvoer op je bestemming kopen om wat ruimte vrij te maken.

 

Als je vaak van plan bent je hond mee te nemen op reis, moet je je voertuig uitrusten met een opvouwbare waterbak, een reis bed, plasmatjes, een extra riem, en veel lekkers. Als je hondenvoer vervoert, kun je de maaltijdgrootte van tevoren portioneren en elke maaltijd in een eigen plastic of diepvrieszakje doen.

 

Denk er altijd aan om het favoriete speeltje of voorwerp van je hond van thuis mee te nemen, want dit is een van de leukste dingen die je kunt doen. Je hond zal zich meer op zijn gemak voelen in de hotelkamer als je een voorwerp meeneemt dat een vertrouwde geur heeft. Last but not least, informeer je altijd over de beste hond vriendelijke vakanties in Europa. Lees ook: 10x Unieke Europese Landen Reizen Met Hond

 


2. Microchip & ID Tag

Zelfs als je alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen neemt, is er nog steeds een kans dat je dierbare hond loskomt van zijn riem of uit een open deur rent. Verlies je kalmte niet! De identificatieplaatjes die je aan de halsband van je hond hebt bevestigd kunnen zijn leven redden.

 

Als iemand een hond vindt met tags om, dan weet hij dat de hond echt van iemand is en geen zwerver. Als een hond een label draagt, zullen mensen hem eerder benaderen en hulp bieden bij het vinden van zijn eigenaar.

 

Neem een telefoonnummer op dat je regelmatig controleert en waarschijnlijk opneemt als iemand belt. De meest voor de hand liggende optie is om je mobiele telefoon te gebruiken, maar je moet ook een tweede telefoonnummer hebben voor het geval dat.

 

Als je huisdier vermist raakt, moet je ervoor zorgen dat de beltoon van je telefoon op het maximale volume staat en dat de functie die oproepen van onbekende nummers dempt is uitgeschakeld. Je wilt de oproep die je informeert dat iemand je hond heeft ontdekt niet missen, dus zet je telefoon op maximaal volume!

 

Het identificatieplaatje moet de naam van je hond bevatten, het adres, jouw telefoonnummer en een back-up telefoonnummer. Sommige mensen geloven wel dat het zetten van de naam van je hond op het ID-label schadelijk kan zijn en je hond kwetsbaar maakt om gestolen te worden als iemand zijn of haar naam roept.

 

Lees deze ook even: Regels, Wetgeving & Reisdocumenten Reizen met de Hond

 


3. Train Je Hond Als Je De Hotelkamer Verlaat

Als je uit gaat voor iets zo kort als een uitstapje naar de winkel of zo lang als naar een formele vergadering gaan waar je je hond niet mee kunt nemen, is het eerste en belangrijkste wat je moet doen je hond in een bench zetten.

 

De meeste hotelkamers worden niet grondig en goed schoongemaakt, en je hond zou iets gevaarlijks zoals medicijnen of andere voorwerpen onder het bed of de bank kunnen verstoppen, wat kan leiden tot vergiftiging of vergiftiging.

 

Als je de bench van je hond gebruikt, geeft dat hem een fijne plek om zich terug te trekken, ook als je niet in de buurt bent. Bovendien zal het voorkomen dat je hond een vlaag van verlatingsangst krijgt en de hotelkamer verscheurt als je weggaat, met als gevolg veel dure reparaties waar JIJ aansprakelijk voor bent.

 


4. Honden Autostoel

L'élianne ® luxe honden autostoel is online exclusief verkrijgbaar voor een eersteklas reiservaring. Onze iconische auto hondenmand is een must-have om angst, stress en wagenziekte bij honden te overwinnen. Ook biedt het de juiste veiligheid en bescherming tijdens gevaarlijke & onveilige situaties.

 

De verhoogde honden autostoel is een must-have om direct angst, stress en wagenziekte te overwinnen. En het zorgt voor een adembenemend uitzicht naar buiten. L'élianne ® streeft naar een toekomst waarin honden niet langer deze problemen hoeven te voelen.

 

De nummer #1 luxe honden autostoel functioneert als airbag effect bij scherpe bochten, harde remmen & hoge hobbelsEn het is perfect voor kleine tot middelgrote honden, om het comfort van thuis te recreëren in de auto. 

 


5. Voorkom Verlatingsangst Bij Honden

Je hond kan last hebben van verlatingsangst als je hem om de een of andere reden in de hotelkamer achterlaat tijdens het reizen. Hier zijn enkele suggesties die je kunt volgen om verlatingsangst te voorkomen of te verminderen.

 

Een bordje met de tekst "Niet storen" moet aan de voordeur van je kamer worden gehangen terwijl je afwezig bent. Het is veel eenvoudiger om af te zien van het dagelijkse huishouden dan je zorgen te maken over de verschijning van een vreemde die je hond van streek maakt.

 

Onverwachte geluiden, zoals voetstappen in de gang, dichtslaande deuren en bewegende liften, kunnen allemaal angst oproepen bij huisdieren. Een apparaat met witte ruis kan deze geluiden verdoezelen, zodat huisdieren ze niet hoeven te horen. Als je vergeten bent een apparaat met witte ruis mee te nemen, kun je proberen de televisie of radio in de kamer aan te laten terwijl je weg bent.

 

Neem een heel speciaal cadeau mee dat ze heel zelden krijgen, zoals een reuze Kong gevuld met pindakaas of een voedselpuzzel, zodat hij iets te doen heeft terwijl je weg bent.

 

Oefen eerst thuis! Zet je hond voor korte periodes in een bench terwijl jij je door het huis beweegt en verhoog geleidelijk de duur, zodat je hond rustig in een bench kan blijven voor zeg, één of twee uur per keer voor het geval je tijdens je reis naar de kruidenier moet sprinten om boodschappen te doen.

 


6. Voorkom Hoge Boetes Bij Een Hotel

Een hond met verlatingsangst zal gedrag vertonen als kauwen, graven, krabben, en allerlei zaken die een hotelkamer gemakkelijk aan flarden scheuren. Hij kan aan de deur krabben en die beschadigen, op het beddengoed of de meubels kauwen, en in allerlei problemen komen. Lees meer over agressief gedrag bij honden.

 

Je hond opsluiten als je weggaat, al is het maar voor een paar minuten, wordt sterk aanbevolen. Als je echter niet van plan bent je hond in een bench te doen als je weg bent, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te proberen te voorkomen dat poochie absoluut ballistisch wordt op een vreemde plek.

 

Omdat honden gewoontedieren zijn, is het essentieel om hetzelfde schema voor je huisdier aan te houden, ook als je weg bent. Ze moeten veel beweging krijgen, elke dag op dezelfde tijd gevoerd worden, en hun bed moet op een plek staan die lijkt op waar het thuis staat.

 

Het is niet cool om de huishouding van het hotel steeds modder en hondenvacht te laten opvegen. Als je hond een zware verhaarder is, houd zijn verzorgingssessies dan regelmatig en borstel hem buiten voordat hij de kamer in gaat. Maak bovendien de modderige poten van je hond schoon voordat hij naar binnen gaat, vooral als hij op je bed slaapt.

 

Als je je hond op je bed hebt liggen, wil je misschien een deken of laken meenemen om het bed en de meubels te bedekken voordat je hond een eigen plekje opeist.

 


7. Plassen & Poepen

Vergeet niet ook de buitenkant netjes te houden; je zult je hond ongetwijfeld op een gegeven moment meenemen naar het hotelterrein om te poepen. Zorg voor een voldoende voorraad biologisch afbreekbare poepzakjes voor het verzamelen van afval, en zoek dan een geschikte container (liefst buiten!) om de zakjes in te doen.

 

Neem je hond op de eerste dag mee op een uitgebreide rondleiding door het hotel en maak hem vertrouwd met de omgeving en de structuur. Het doel is dat je hond zich rustig en veilig voelt in het hotel, in plaats van verwoed van plaats naar plaats te rennen, dingen te beschadigen, of vijandig te worden tegen anderen vanwege zijn angst.

 

Zorg ervoor dat je voldoende plaspauzes neemt om je hond zijn gang te laten gaan. Een ongelukje in de hotelkamer zal moeilijk te beheersen zijn en kan resulteren in flinke schoonmaakkosten. Als je hond zijn plas niet zo lang kan ophouden, kun je overwegen om puppyplasjes te gebruiken.

 

Omdat ze gedesoriënteerd of overstuur kunnen zijn, kunnen ze op ongepaste plaatsen plassen, wat zal resulteren in een ongelukkig hotel en een mogelijke schoonmaakkosten.

 


Laatste Gedachten

Je hond meenemen op een roadtrip is erg leuk, maar kan ook zijn eigen uitdagingen hebben die het lastiger maken dan gewoon inchecken in je hotel en naar bed gaan.

 

Met enige voorbereiding kun je er echter voor zorgen dat jij en je pooch de beste tijd onderweg hebben en voorkomen dat je de hoteldirectie boos maakt. Hotels waar slecht getrainde en slecht opgevoede honden verblijven, blijven misschien niet lang huisdiervriendelijk!

 

Lees ook: 7x Goede Gezondheid Bij Honden Herkennen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.