29x Tips Honden Vervoeren in de Auto

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 12:44

Hoe Moet Je Reizen Met Een Hond?

Ons honden blog gaat over hoe je een hond vervoert in de auto. Een complete checklist over hoe te reizen met honden. Deze 29 must-follow tips helpen je om goed voorbereid op weg te gaan. Of je nu een korte of lange reis gaat maken - na deze blog ben je succesvol voorbereid!

 


Goede Voorbereiding Honden Vervoeren

Honden kunnen geweldige reisgenoten zijn, als je maar vooruit denkt over de reisbehoeften van je pup. Er zijn zoveel verschillende hondenrassen, dat elke hond speciale voorbereidingen nodig heeft. Houd rekening met het comfortniveau van je pup. Wordt hij wagenziek? Kan hij zonder problemen in en uit een voertuig stappen? Zet je hond altijd vast als je in een auto reist, of dat nu in een hondenautostoeltje is of met een tuigje, maar bezoek regelmatig rustplaatsen zodat hij zijn benen kan strekken. De American Veterinary Medical Association (AVMA) stelt voor om elke twee tot drie uur te stoppen, zodat je hond uit het voertuig kan stappen, naar het toilet kan gaan en kan drinken.

 

*Belangrijk

Laat een dier nooit achter in een geparkeerde auto! Zelfs op een koele dag kan de temperatuur in een geparkeerde auto snel pieken, waardoor je huisdier het risico loopt op een zonnesteek of de dood. Op koude dagen kan je huisdier in een gesloten auto onderkoeld raken.

 


Reisvoorschriften voor Honden

Voor het vervoer van huisdieren in de EU gelden de volgende algemene regels:

 • een microchip
 • een geldige inenting tegen hondsdolheid
 • een diergezondheidscertificaat, tenzij je een dierenpaspoort hebt dat is afgegeven in een EU-land of Noord-Ierland
 • een lintwormbehandeling voor honden als je rechtstreeks naar Finland, Ierland, Noord-Ierland, Noorwegen of Malta reist.

Lees ook: 5 Tips Hond Vervoeren in Auto - Europa


Eten & Water

Volg deze eenvoudige checklist om ervoor te zorgen dat je op reis niets voor je hond vergeet.

 • Droogvoer in zip-up zakjes;
 • Voer- en waterbakken;
 • Rauwhuiden botten of andere natuurlijke lekkernijen. Je huisdier een rawhide bot geven tijdens het reizen kan je huisdier verlichting bieden tegen verveling. Een effectief kauwbot van runderhuid kan urenlang meegaan. Als je een puppy hebt, kan het rawhide bot niet alleen continue stimulatie bieden, maar ook de tandpijn van je puppy verlichten;
 • Waterflessen gevuld met water van thuis. Het zal gemakkelijker zijn om je hond te laten drinken als het vertrouwd water van thuis is. Water op verschillende plaatsen kan anders smaken en ruiken en je huisdier wil het misschien niet drinken.

 


Medische Supplementen

 • Kalmerende middelen die helpen bij wagenziekte;
 • Medicijnen die helpen bij angst tijdens het reizen;
 • Gezondheidspapieren. Controleer voor je op reis gaat de specifieke vereisten, vooral als je internationaal reist;
 • Sommige plaatsen vereisen dat je up-to-date gezondheidspapieren bij de hand hebt;
 • Het telefoonnummer van je dierenarts en contactgegevens voor noodgevallen.

 


Diverse Producten

 • Normale verzorgingsbenodigdheden. Als je huisdier bijvoorbeeld de neiging heeft in waterpartijen te springen, neem dan hondenshampoo mee. In een nieuwe omgeving kan je hond in contact komen met insecten en planten waar jullie geen van beiden aan gewend zijn;
 • Papieren handdoeken;
 • Antibacteriële babydoekjes;
 • Identificatielabels. Zorg voor identificatielabels aan de halsband en de reismand van je hond. Je kunt ook overwegen je hond te laten chippen;
 • Speelgoed kan je hond gestimuleerd houden, zowel tijdens het reizen als wanneer je je bestemming hebt bereikt. Het meenemen van overblijfselen uit het huis van je huisdier kan de overgang gemakkelijker maken terwijl hij weg is. Lees hier meer over mentale spelletjes met de hond..

 


#29x Overige Essentiële Dingen

 1. Maak reisreserveringen voor je hond;
 2. Hond vriendelijke bestemmingen vinden in Europa of de Verenigde Staten van Amerika ;
 3. Verplichte reisdocumenten (Europees dierenpaspoort, rabiëscertificaat en eventuele gezondheidsverklaring);
 4. Medische gegevens van de hond, inclusief vaccinatiegeschiedenis;
 5. Medicijnen op recept (indien van toepassing);
 6. Door de dierenarts goedgekeurde kalmerende middelen (indien nodig);
 7. Identificeer een goede plaatselijke dierenarts en dierenarts voor noodgevallen;
 8. Een tijdelijk identificatieplaatje met plaatselijk adres en telefoonnummer;
 9. Een actuele foto van je hond om te verspreiden als hij verdwaald is (eerlijk gezegd staan er waarschijnlijk tientallen in je telefoon!);
 10. Adressen en telefoonnummers van dierenklinieken op bestemmingen en langs de route.
 11. Een honden autostoel;
 12. Kies je bevestigingsoptie (harnas);
 13. Reiswaterfles/dispenser;
 14. Genoeg voer (en lekkers) voor de reis en de eerste 24 uur in je nieuwe huis, plus wat extra voor het geval dat;
 15. Extra afvalzakjes;
 16. Voer- en waterbakje;
 17. Deken;
 18. Hondenshampoo;
 19. 2 of 3 oude handdoeken om op te ruimen;
 20. Een paar hondenspeeltjes;
 21. EHBO-kit; vraag je dierenarts wat je voor jouw specifieke huisdier moet meenemen. Goede dingen om mee te nemen zijn Benadryl (diphenhydramine), drievoudige antibiotische zalf, algemeen ontsmettingsmiddel (Nolvasan of Betadine), verbandmateriaal (steriel gaas en een wikkelmateriaal), een pincet (voor het verwijderen van teken bij huisdieren of mensen indien nodig!), contactinformatie van de dierenarts voor noodgevallen;
 22. Vlooien- en tekenhalsband;
 23. Poepzakjes;
 24. Regelmatige verzorgingsbenodigdheden;
 25. Natte doekjes voor huisdieren of papieren handdoeken;
 26. Lichtgewicht hondenbadhanddoek Vertrouw ons, je hond zal vies worden tijdens het kamperen, dus het is een goed idee om hem af te vegen voordat je hem in een camper of tent laat;
 27. Haar verwijderaar voor huisdieren;
 28. Zwemvest als er gevaren wordt;
 29. Hondenregenjas of hondenwinterjas.

 


Comfort & Veiligheid Voor De Hond

L'élianne ® luxe honden autostoel is online exclusief verkrijgbaar voor een eersteklas reiservaring. Onze iconische auto hondenmand is een must-have om angst, stress en wagenziekte bij honden te overwinnen. Ook biedt het de juiste veiligheid en bescherming tijdens gevaarlijke & onveilige situaties.

 

De verhoogde honden autostoel is een must-have om direct angst, stress en wagenziekte te overwinnen. En het zorgt voor een adembenemend uitzicht naar buiten. L'élianne ® streeft naar een toekomst waarin honden niet langer deze problemen hoeven te voelen.

 

De nummer #1 luxe honden autostoel functioneert als airbag effect bij scherpe bochten, harde remmen & hoge hobbelsEn het is perfect voor kleine tot middelgrote honden, om het comfort van thuis te recreëren in de auto. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.