8x Uitdagende Mentale Spellen Voor Honden

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 11:59

Wat Zijn Leuke Mentale Spelletjes Voor De Hond?

Wat zijn goede mentale hersenspelletjes voor honden? Mentale stimulatie voor honden is belangrijk. De hersentraining is een leuke manier om een sterke band met jouw hond op te bouwen. De spelletjes zullen jouw hond vermaken. Wanneer je spelletjes doet, betrekt je de hersenen van jouw hond op creatieve manieren.

 

Mentale hersenspelletjes zijn goed voor elke hond, maar ze zijn vooral belangrijk als je een hond heeft die niet zoveel lichaamsbeweging kan hebben, bijvoorbeeld als jouw hond wat ouder is of herstellende van een operatie. Spelletjes helpen ook bij het opbouwen van zelfvertrouwen bij puppy's, omdat ze hen aanmoedigen om zelf te leren spelen. Als je op zoek bent naar enkele eenvoudige manieren om de geest van jouw hond uit te dagen (en hem uit de problemen te houden) vindt je hier 8 leuke hersenspelletjes voor honden.

 


Hoe Houdt Je Een Hond Mentaal Gestimuleerd?

Op zoek naar leuke manieren om jouw hond te vermaken en mentaal gestimuleerd te houden? Dan moet je spelletjes toevoegen aan hun routine. Mentaal stimulerende activiteiten zoals hersenspelletjes verrijken het leven van onze honden doordat ze iets zinvols te doen krijgen. En omdat deze activiteiten de verveling verlichten, kunnen ze de kans verkleinen dat onze honden gedragsproblemen ontwikkelen, zoals overmatig blaffen of agressief gedrag of depressieve honden.

 

Op dezelfde manier als het belangrijk is om jouw hond fysiek te stimuleren met wandelingen en speeltijd, is het ook essentieel om hun hersenen te trainen. De meeste honden worden extreem gemotiveerd door voedsel, dus dit kan relatief gemakkelijk worden gedaan met op voedsel gebaseerde spelletjes als onderdeel van hun dagelijkse routine.

 

Spelletjes zijn nuttig voor elke hond, maar ze zijn vooral belangrijk als u een hond heeft die niet zoveel lichaamsbeweging kan hebben, bijvoorbeeld als jouw hond wat ouder is of herstellende van een operatie. Spelletjes helpen ook het zelfvertrouwen van puppy's op te bouwen, omdat ze hen aanmoedigen om zelf te leren spelen.

 


Wat Houden Mentale Honden Spellen in?

Honden spelletjes zoals puzzels, speeltjes en activiteiten zullen jouw hond aanmoedigen om te experimenteren en problemen op te lossen. Ze zijn geweldig voor honden die energie te verbranden hebben en zijn vooral nuttig voor honden met angst of veel energie. Hersenspelletjes moeten onder direct toezicht worden gebruikt om te voorkomen dat de materialen die worden gebruikt om het speelgoed te maken, worden ingeslikt.

 


#1 Simpele Traktatie Spel

Een gemakkelijke manier om de geest van jouw hond uit te dagen is het spelen van een eenvoudig neusspelletje genaamd Zoek het lekkers. Zoek het lekkers is gemakkelijk te spelen, en het is een leuke manier voor honden om hun natuurlijke snuffel- en speurcapaciteiten te gebruiken.

 

Houd in gedachten dat hoewel honden een uitstekend reukvermogen hebben, dat niet betekent dat ze het automatisch meteen zullen gebruiken bij het spelen van dit spel. Als ze niet gewend zijn om dingen op te snuiven zal het wat oefening vergen. Daarom is het belangrijk de moeilijkheidsgraad van de verstopplek van de traktaties geleidelijk op te voeren.

 

Hoe speel je Zoek het lekkers met je hond?

 1. Pak wat traktaties en laat jouw hond stilzitten;
 2. Terwijl jouw hond in de blijf-houding zit, leg je een paar traktaties op de grond om hem heen;
 3. Geef jouw hond een loslaat commando en vertel hem om "de traktaties te vinden";
 4. Moedig hem aan als hij de traktaties oppakt;
 5. Oefen een paar keer totdat jouw hond begrijpt wat "zoek de traktaties" betekent;
 6. Plaats de traktaties verder weg en herhaal stappen 3 & 4;
 7. Plaats de traktaties op meer uitdagende plaatsen die uit het zicht zijn, zoals onder een tapijt of op een stoel en herhaal stappen 3 & 4.

 

Waarom? Je leert hen hun geur te gebruiken om de traktaties te vinden in plaats van alleen op zicht te vertrouwen. Het vinden van de traktaties zelf is een beloning voor jouw hond, en de toevoeging van jouw aanmoediging tijdens het spel kan het spannend houden.

 

Tips: Nadat jouw hond een goed concept heeft van wat "zoek de traktaties" betekent, kun je het spel blijven opvoeren om het meer een uitdaging voor hen te maken. Sinds Laika dit spel al jaren speelt, is ze er goed in geworden. Ze zoekt de snoepjes overal waar ik ze verstop - onder tapijten, op meubels of op de vensterbank achter een gordijn. Al die verschillende verstopplekken houden het spannend voor haar, en het is een heel eenvoudige manier om haar te vermaken.

 


#2 Oude Tennisbal Spelletje

Breng leven en interesse terug in een oude tennisbal nadat jouw hond zijn interesse heeft verloren - dit werkt zelfs met ballen die zijn gekauwd, gescheurd of doorboord!

 

Je hebt nodig: Een tennisbal en kleine traktaties. Er zijn verschillende manieren om van een tennisbal een snoepautomaat te maken. Kies de methode die het beste werkt voor uw hond en die haar uitdaagt, zonder te moeilijk te zijn.

 

 • Methode 1: Snijd met een kartelmes of een dozensnijder voorzichtig een lijn van ongeveer 3" lang over de bal, helemaal tot in het holle midden. Snijd vervolgens een identieke lijn vlak naast de eerste en verwijder het materiaal van de tennisbal tussen de twee lijnen. Hoe dichter bij elkaar, hoe moeilijker het is voor jouw hond om de traktaties te pakken. Zodra je jouw sneden hebt gemaakt, knijp in de bal om de gleuf die je hebt gemaakt te openen en steek de favoriete traktaties van jouw hond erin;
 • Methode 2: Snijd een kleine, ongeveer 1" diameter, cirkel of vierkant (wat je het gemakkelijkst kunt snijden) in één kant van de tennisbal. Knip aan de andere kant van de bal een klein ventilatiegaatje, niet groot genoeg om er traktaties doorheen te laten vallen, om te voorkomen dat de bal op de tong van jouw hond wordt gezogen. Steek kleine traktaties in het gat en geef de bal aan jouw hond. Hij zal de traktaties binnenin ruiken en moet uitzoeken hoe hij ze eruit kan krijgen, door te rollen, te stuiteren of de bal rond te slaan tot ze eruit vallen.
 • Methode 3: Deze methode levert een van de gemakkelijkste traktatie-automaten op die uw hond kan ontdekken. Gebruik jouw mes, snij voorzichtig een deel van het gebogen "S" patroon op de bal. Hoe meer je snijdt, hoe gemakkelijker jouw hond erin kan. Zodra je jouwsnede hebt gemaakt, gewoon openen, traktaties plaatsen, en laat jouw hond genieten!

#3 Verstoppertje Spelen

Verstoppertje spelen met je pup stimuleert een integraal gebied van zijn natuurlijke instincten, moedigt hem aan om zijn naam te onthouden, versterkt het terugroepgedrag en versterkt zijn vermogen om geuren op te sporen. Als je van het spel met je hond wilt genieten, moet je enkele basisregels in acht nemen. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je pup vertrouwd is met het blijf-commando. Op die manier zal hij je niet zomaar volgen naar je verstopplek zodra het spel begint. Het volgende is dat je hem roept, zodat hij kan gaan uitzoeken waar hij moet zoeken.

 

Wat je wilt doen is een plek kiezen die niet uit het zicht is, zodat hij je de eerste paar keer gemakkelijk kan vinden en kan uitzoeken hoe het vanaf daar moet gaan. Dit zal ook zijn zelfvertrouwen stimuleren en hem de kans geven zijn natuurlijke instincten beter te gebruiken. Het vieren van de overwinning van je pup zal hem aanmoedigen om niet afgeleid of ontmoedigd te raken tijdens het spel. Zorg ervoor dat je het oefent op een veilige plek waar je hond zich niet kan bezeren of verdwalen, en zoek een trouwe helper om je pup te helpen vasthouden terwijl jij je verstopt.

 


#4 Nieuwe Oefening of Kunstje

Een activiteit die de creativiteit van je hond stimuleert is het "nieuwe truc" spel. Het is een populair spel bij clickertraining omdat het een hond leert zelfstandig te denken en met eigen ideeën te komen over welk gedrag een beloning verdient. Het uitgangspunt is eenvoudig: Klik en behandel voor een nieuw gedrag dat door je hond wordt aangeboden en negeer een reeds aangeboden gedrag. Een typisch spel tussen een hond en zijn eigenaar gaat ongeveer zo: Zeg "nieuw kunstje" en de hond gaat misschien zitten. Klik en trakteer en zeg dan weer "nieuwe truc". Herhaal de volgorde. Het spel gaat door zolang de hond elke keer een nieuw trucje doet. Zodra de hond een trucje herhaalt, laat de hond weten dat hij dat trucje al gedaan heeft en bied geen beloning aan. Als de hond terugkomt met een nieuwe truc, begin het spel dan opnieuw met een nieuwe ronde van click en treat en een verzoek om een "nieuwe truc". Afhankelijk van de hond kan dit spel soms 30 minuten of langer duren.

 

Als je hond niet gewend is aan clickertraining voor het vormen van gedrag, begin dan eenvoudig bij het aanleren van dit spel. Het kleinste nieuwe ding kan een traktatie opleveren. Zet bijvoorbeeld een doos naast je hond. Klik en behandel je hond voor het kijken naar de doos, voor het aanraken met een poot, voor het aanraken met zijn neus, voor het erop stappen, voor het eromheen lopen, voor zowat elke vage interactie met de doos. Maar beloon niet twee keer dezelfde actie. Je hond die de doos met zijn neus aanraakt verdient één keer een beloning, maar de tweede keer niets. Als je hond het spel eenmaal onder de knie heeft, breid het dan uit naar andere gedragingen zoals zit, af, kruip, draai, zit, enzovoort. Vrij snel zal je hond je hele repertoire aan trucs doorlopen en nieuwe bedenken, alleen maar om die traktatie voor creatief denken te verdienen.

 


#5 Snuffelen & Wandelen

Tijdens een snuffelwandeling mag de hond het tempo en de route bepalen. Hij volgt dan letterlijk zijn neus. Soms zal hij een minuut lang aan een grasspriet snuffelen, maar dat geeft niet, want het doel van deze wandeling is ontspanning. Snuffelen brengt de productie van endorfine, dopamine en oxytocine op gang. Endorfine werkt stress verlagend en dopamine en oxytocine doen daar nog een schepje bovenop en geven een geluksgevoel. Hoe eenvoudig kan het zijn? Geen ingewikkelde therapieën of trainingen, gewoon met je hond naar buiten gaan en van beide genieten. Lees ook hoe je een gelukkige hond kan herkennen. 

 


#6 Het Bekerspel

Het bekerspel is een eenvoudige manier om een paar vaardigheden van je hond te introduceren en te verbeteren. Het helpt ze te leren wachten op een beloning, introduceert geurwerk (waarbij je hond zijn neus gebruikt om een traktatie te vinden) en leert ze na te denken over hoe ze een traktatie onder de beker vandaan kunnen halen. Bovendien is het erg leuk! Hier zijn drie bekerspelletjes om te spelen:

 

 • Leer je hond de traktatie uit de beker te halen en niet uit de hand: Begin met een traktatie in de beker te doen, zodra je hond aandacht begint te besteden aan de beker (snuffelen, zijn neus erin steken of hem omkiepen) geef je hem de traktatie. Als het ze lukt om zelf bij het lekkers te komen dan is dat geweldig, maar als ze er niet helemaal uitkomen (bijvoorbeeld als ze hun neus erin steken maar niet bij het lekkers kunnen) is het belangrijk om het lekkers zelf te geven zodat ze niet gefrustreerd raken;
 • Leer je hond de beker te kantelen: Als je hond eenmaal doorheeft dat de beker een goede bron van lekkers kan zijn, leer hem dan hoe hij de beker kan omkiepen. De meeste honden kunnen dit met behulp van hun voet of neus, maar soms moet je het ze in het begin gemakkelijker maken, zodat ze doorkrijgen wat ze moeten doen (bijvoorbeeld het kopje stilhouden terwijl ze het omkiepen, zodat het niet gaat schuiven);
 • Leer je hond om drie bekers op een rij te zetten en te gaan spelen: Begin met je hond te vragen te wachten terwijl je een traktatie onder een van de bekers legt en zeg dan dat hij die moet vinden. Als ze er eenmaal vertrouwen in hebben, is de volgende stap om de bekers te gaan verwisselen. Dit betekent dat je hond niet alleen kan kijken en zien onder welke beker je de traktatie legt, maar dat hij in plaats daarvan zijn neus moet gebruiken om het op te snuiven.

 


#7 Obstakel Oefening 

Je hond trainen om door een hindernisbaan te gaan is een geweldige mentale training. Dit kan een doe-het-zelf hondenhersenspel zijn waarbij je wat stoelen, tafels, dekens, speelgoed, enz. regelt en je eigen hindernisbaan maakt. Of als je helemaal los wilt gaan, kun je wat behendigheidsapparatuur voor je erf aanschaffen.

 


#8 Geef Je Hond Een Klusje

Honden worden gefokt om taken als jagen en hoeden uit te voeren. Als ze dit soort taken niet kunnen vervullen, kunnen ze onrustig worden. Betrek je hond bij een spelletje Frisbee. Betrek hem bij een sport als behendigheid of Flyball. Neem hem mee voor een lange wandeling, wandeling, of zwemmen. Zoek werk dat voldoet aan het ras van je hond. Als je bijvoorbeeld een retriever hebt, zal niets hem meer voldoening geven dan een stevig potje apporteren.

 

"Ik kan mijn hond meenemen voor een wandeling of een wandeling, maar wat haar echt het gelukkigst maakt is een stevig potje apporteren. Ik neem een tennisracket mee naar het hondenpark en sla een bal zo ver als ik kan. Ze brengt hem dan steeds weer bij me terug alsof het haar werk is." - John Kurmai

 


Comfort & Veiligheid Voor De Hond

L'élianne ® luxe honden autostoel is online exclusief verkrijgbaar voor een eersteklas reiservaring. Onze iconische auto hondenmand is een must-have om angst, stress en wagenziekte bij honden te overwinnen. Ook biedt het de juiste veiligheid en bescherming tijdens gevaarlijke & onveilige situaties.

 

De verhoogde honden autostoel is een must-have om direct angst, stress en wagenziekte te overwinnen. En het zorgt voor een adembenemend uitzicht naar buiten. L'élianne ® streeft naar een toekomst waarin honden niet langer deze problemen hoeven te voelen.

 

De nummer #1 luxe honden autostoel functioneert als airbag effect bij scherpe bochten, harde remmen & hoge hobbelsEn het is perfect voor kleine tot middelgrote honden, om het comfort van thuis te recreëren in de auto. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.