10x Signalen Gelukkige Honden

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 12:03

#10 Signalen Van Een Gelukkige Hond

Er is niet veel voor nodig om jouw hond gelukkig te maken. Gewoon de kamer binnenlopen is vaak al genoeg om je lieve maatje op te winden. Een gelukkige hond is te herkennen aan gezond gedrag. Gezond gedrag betekent dat de emoties van de hond in balans zijn. De hond vertoond geen onverklaarbare momenten van extreme agressie, angst of onzekerheid. Ook vertoont de hond geen langdurige hyperactiviteit. Dit betekent overigens niet dat je hond zich niet een keer mag misdragen. Ook dit hoort erbij.

 

Tevens geldt dat een gelukkige hond een gezonde hond is. De fysieke gezondheid staat in directe correlatie met de mate van geluk. Als een hond zich namelijk langdurig ongelukkig, onzeker of angstig voelt zal dit direct terug te zien zijn in bijvoorbeeld de vacht of andere lichamelijke aspecten. We hebben 10 signalen verzameld om een gelukkige hond eenvoudig te herkennen!

 


#1 Uitdrukkingen van de Hond

Probeer eens je hond te observeren in verschillende omgevingen en situaties. Dit helpt om verschillende uitdrukkingen te zien. Het valt op dat de ogen niet altijd hetzelfde eruit zien. Als de ogen er intens uitzien, dan betekent dit dat de hond boos of agressief is. Als je hond ontspannen en helder uit zijn ogen kijkt, dan is de hond gelukkig. Vaak knippert de hond ook langzaam. Ook kunnen de stand van de hond zijn oren emoties weggeven.

 

Een kwispelende staart, waarbij het hele lichaam meebeweegt of op zijn minst ontspannen is. Of als de hond op de rug gaat rollen en zijn buik laat zien. En als de ogen en oogleden van je hond ontspannen zijn, hij vaak knippert en zijn blik zacht en vriendelijk is, kan je ervan uitgaan dat je hond gelukkig is. Of iets wil van je natuurlijk, dat ook. Zeg nu zelf, dat kan niemand toch weerstaan! 

 


#2 Een Blije Spelende Hond

Een andere manier om te herkennen of jouw hond gelukkig is, is het spelen. Een spelende hond is gelukkig. Heb je ooit zitten typen op je computer, om plotseling een harige aanwezigheid in de buurt te voelen? Daar is je hond met zijn favoriete kauwspeeltje, dat tegen de rug van jouw hand slaat terwijl je probeert te werken. Jouw hond zou normaal gesproken nooit afstand willen doen van zijn favoriete speeltje, dus het aan je geven ervan is een zeker teken van dankbaarheid.

 

Als de hond na het spelen bij je op de bank of schoot komt liggen, is dit ook een uiting van geluk. Honden die bij mensen komen liggen accepteren hen in hun roedel. Het maken van een “speelbuiging” met omhoog gestoken achterwerk en de borst dicht bij de grond als uitnodiging om te spelen. 

 


#3 Uitbundige Reactie Als Je Thuiskomt

Een van de fijne eigenschappen van een hond is dat hij altijd weer blij is als het baasje thuiskomt, of je nu een dag of 10 minuten bent weggeweest. Kwispelend staat hij achter de deur om je welkom te heten. En je thuiskomst moet gevierd worden: even kroelen, neuscontact maken, een speeltje in de bek pakken en misschien wel tegen je opspringen. Ze reageren dus uitbundig en enthousiast als je thuiskomt. Je hond is duidelijk gelukkig met jou als zijn baasje en toont je zijn waardering op de meest hartstochtelijke manieren. 

 


#4 Goed Eetgedrag

Het honden lichaam zit zo ingenieus in elkaar dat het gemakkelijk dagen tot zelfs enkele weken zonder vast voedsel kan. Gelukkig zal een gezonde hond het niet tot zover laten komen. Een hond die met veel enthousiasme zijn etensbak in duikt, is over het algemeen gezond, gelukkig en tevreden. Als hij weigert te eten of minder dan normaal eet, is dit vaak een teken dat er iets aan de hand is. Lees hier meer over honden depressie..

 


#5 Regelmaat & Ritme Bij Honden

De hond voelt zich (net als bij een mens) prettig bij een herkenbaar dag patroon of leefpatroon. Dit geeft hem een gevoel van veiligheid en dat maakt de hond gelukkig. Even eenvoudig verwoord: als je zelf totaal geen idee hebt hoe je dag eruit ziet, en dat je zelfs geen idee hebt wanneer je naar buiten mag, of je wel naar buiten mag vandaag. Wanneer je te eten krijgt, wat je te eten krijgt, en nog meer van die basisbehoeften. Dan kun je je misschien voorstellen dat je hier erg onrustig van wordt. Misschien ook wel onzeker, of angstig.

 

De hond heeft behoefte aan veiligheid, en de zekerheid dat hij vandaag in z’n mandje kan slapen, dat hij eten krijgt en dat hij af en toe naar buiten mag, of iets kan doen. Als hij dit niet heeft kan dit meer stress opleveren. En vaak leidt stress tot een te drukke hond. Dus in het algemeen: meer zekerheid = gelukkige hond!

 


#6 Goede Slaaprust Bij Honden

Slaapgewoonten worden beïnvloed door een aantal eigenschappen, zoals ras, leeftijd, grootte, gezondheid en natuurlijk fysieke activiteit tijdens dagelijkse routine. Een gemiddelde volwassen hond slaapt 12 tot 14 uur per dag. Als de hond goed slaapt dan is de hond vaker gelukkiger, stressvrij en kalm. 

 

Als je huisdier meer of minder slaapt dan normaal, is een check-up bij je dierenarts belangrijk. Onderliggende gezondheidsproblemen, zoals angst en schildklieraandoeningen kunnen de oorzaak zijn van een veranderend slaappatroon. Zorg voor een goede honden autostoel als je op reis gaat, voor een goede nachtrust. 

 


#7 Goede Verzorging & Uiterlijk

Zorg ervoor dat de vacht altijd vrij van vlooien, vuil en klitten is. Ook de oren en lange plukken haar bij de poten verdienen voldoende aandacht. Wanneer je de verzorging goed bijhoudt, voorkomt dit gezondheidsproblemen in de toekomst.

 

Huisdieren houden van iedere vorm van aandacht. Als de hond een heerlijke schoonheidsbehandeling krijgt wordt de hond gelukkig. Was de haren van je huisdier met speciale honden shampoo en spoel het beestje met lauwwarm water af. Breng een lekkere olie aan over de huid en knip de nageltjes van jouw hond. Dit is ook goed tegen het verharen van de hond. Een lekkere aai over de bol en knuffel helpt altijd om de hond meer gelukkig te maken!

 


#8 Hond Komt Direct Bij Roepen

De wereld zit vol met een heleboel dingen die honden echt cool vinden - mensen, eekhoorns, een vreemde geur die er gewoon om smeekt onderzocht te worden, noem maar op! Soms moeten ze hun hondenhart (en neus) volgen en achter alles aanrennen wat hun aandacht trekt. Als jouw brave meisje altijd naar je terugkomt zodra je haar naam roept, betekent dit dat ze je veel cooler vindt dan datgene waar ze achteraan zat - en dat is een teken van een heel gelukkige hond.

 


#9 Vriendelijk Tegen Anderen

Als jouw hond sociaal is in het hondenpark, vriendelijk is tegen andere huisdieren en niet overdreven agressief is tegen nieuwe dieren of mensen, zijn dit allemaal tekenen dat hij in een goede stemming is. Gelukkige honden zijn meestal goed opgevoed. Destructief gedrag is meestal een teken van verveling en gebrek aan mentale stimulatie. Scheidingsangst is een andere veel voorkomende oorzaak van extreem destructief gedrag bij honden.

 


#10 Hij Wordt Blij Van Zijn Riem

Staat jouw hond vol enthousiasme om je heen te springen wanneer je zijn riem tevoorschijn haalt? Dan zit hij waarschijnlijk lekker in z'n vel en heeft hij zin om erop uit te gaan. Een onzekere hond staat waarschijnlijk niet te springen van het idee van de grote, enge buitenwereld.

 


Comfort & Veiligheid Voor De Hond

L'élianne ® luxe honden autostoel is online exclusief verkrijgbaar voor een eersteklas reiservaring. Onze iconische auto hondenmand is een must-have om angst, stress en wagenziekte bij honden te overwinnen. Ook biedt het de juiste veiligheid en bescherming tijdens gevaarlijke & onveilige situaties.

 

De verhoogde honden autostoel is een must-have om direct angst, stress en wagenziekte te overwinnen. En het zorgt voor een adembenemend uitzicht naar buiten. L'élianne ® streeft naar een toekomst waarin honden niet langer deze problemen hoeven te voelen.

 

De nummer #1 luxe honden autostoel functioneert als airbag effect bij scherpe bochten, harde remmen & hoge hobbelsEn het is perfect voor kleine tot middelgrote honden, om het comfort van thuis te recreëren in de auto. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.