10x Tips Wagenziekte Bij Honden in de Auto

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 20:10

Help! Mijn Hond Heeft Last Van Wagenziekte

Ons hondenblog bespreekt één van de meest vervelende problemen die veel honden ervaren in de auto. Namelijk: wagenziekte. Honden die last hebben van wagenziekte is een veelvoorkomend probleem als ze meereizen in de auto. Wagenziekte bij honden kunnen voorkomen worden, en ook degelijk aan gewerkt worden! We hebben de beste tips & tricks verzameld om het aan te pakken!

 


Symptomen Wagenziekte Bij Honden in de Auto

Helaas is autoziekte of wagenziekte bij honden een veelvoorkomend probleem die veel honden ervaren in de auto. Zeker één op de vijf honden heeft last van dit soort bekende problemen. Deze vervelende ervaring kan uiteindelijk leiden tot een traumatiserende herinnering, ook als ze volwassen zijn. En daarom is het belangrijk om dit probleem meteen aan te pakken. Wat zijn de concrete symptomen?

 

Honden kunnen niet laten weten dat ze misselijk zijn of worden. We moeten het dus doen met dat wat we aan de hond zien, de symptomen van wagenziekte.

 • Hijgen;
 • Rusteloosheid;
 • Smakken;
 • Kwijlen;
 • Kokhalzen / braken / misselijkheid;
 • Trillen;
 • Opgewondenheid.

Wat is Wagenziekte Bij Honden?

Bij reisziekte, ook wel wagenziekte genoemd, wordt de hond misselijk tijdens het autorijden. De hond kan dan tijdens de autorit last krijgen van verschillende symptomen. Bijna 20% van de honden heeft wel eens of vaker last van reisziekte. Vervelende is dat de hond dan vaak niet meer wordt meegenomen in de auto, ook niet voor lekkere strand- en boswandelingen of een sportieve vakantie. Ook bij mensen komt het voor, dit is vergelijkbaar met dat wat de hond meemaakt bij wagenziekte.

 


Kan Autoziekte Bij Honden Erger Worden?

Het moment dat je de hond laat wennen aan autorijden kan het voorkomen dat de honden dit associëren stress. Deze angst en spanning wordt omgezet in bovenstaande symptomen. Sommige honden moeten al kokhalzen als de auto wordt gestart. Het is dus van belang om dit vanaf het begin aan meteen aan te pakken. Anders kan de wagenziekte in de loop der jaren erger gaan worden.. 

 


Oorzaken Reisziekte Bij Honden

De oorzaak van reisziekte is dat er een verschil ontstaat tussen de waargenomen beweging en de werkelijke beweging. Dat gebeurt bij bepaalde richtingsveranderingen. Met name als de richtingsveranderingen door de hond (of mens) niet wordt waargenomen.

 

Het evenwichtsorgaan (in het middenoor) ondergaat deze richtingswijzigingen wel. Dit orgaan bevat van binnen gevoelige haartjes met vocht. Het vocht beweegt mee bij richtingsveranderingen en de haartjes registreren de bewegingen van het vocht. Vervolgens sturen de haartjes signalen naar de hersenen. Die signalen wijken dan af van de signalen van de ogen van de hond en daardoor ontstaat desoriëntatie. Desoriëntatie kan dan het braakcentrum activeren.

 


#10x Tips Tegen Wagenziekte Bij Honden

 1. Investeer in een luxe honden autostoel;
 2. Neem water mee en beloningen;
 3. Rijd voorzichtig en niet te hard optrekken;
 4. Neem je jonge pup al vroeg mee in de auto voor korte ritjes;
 5. Tijdens de rit in de auto frisse lucht binnen laten helpt ook;
 6. Laat de hond water drinken en geef geen eten 2 uur voor vertrek;
 7. Neem een vertrouwd speeltje of knuffeltje mee voor de hond;
 8. Associeer autoritten met iets leuks zoals: een boswandeling of een dagje strand;
 9. Regelmatig pauzes voor de hond om even buiten frisse lucht te krijgen en rond te rennen;
 10. Zorg voor een goed klimaat in de auto, honden kunnen hun warmte slecht kwijt, veel slechter dan wij mensen. Oververhitting is een serieus risico, te herkennen aan veel kwijlen, sloom gedrag en heftig hijgen.

 


Comfort & Veiligheid Voor De Hond

L'élianne ® luxe honden autostoel is online exclusief verkrijgbaar voor een eersteklas reiservaring. Onze iconische auto hondenmand is een must-have om angst, stress en wagenziekte bij honden te overwinnen. Ook biedt het de juiste veiligheid en bescherming tijdens gevaarlijke & onveilige situaties.

 

De verhoogde honden autostoel is een must-have om direct angst, stress en wagenziekte te overwinnen. En het zorgt voor een adembenemend uitzicht naar buiten. L'élianne ® streeft naar een toekomst waarin honden niet langer deze problemen hoeven te voelen.

 

De nummer #1 luxe honden autostoel functioneert als airbag effect bij scherpe bochten, harde remmen & hoge hobbelsEn het is perfect voor kleine tot middelgrote honden, om het comfort van thuis te recreëren in de auto. 

 


Medicatie Wagenziekte Bij Honden

Mocht het niet anders kunnen dan zijn er middelen voor jouw hond om te ontspannen. Een middel voor jouw hond dat goed werkt en wetenschappelijk aangetoond is dat het werkt is: Cerenia. Het is een anti- braakmiddel voor jouw hond tijdens het reizen. Niet gebruiken bij honden jonger dan 16 weken.

 

Dit middel is verkrijgbaar bij de dierenarts. Dit nieuwe middel geeft geen versuffing en werkt gedurende 24 uur. Tenminste 1 uur van  te voren toedienen, bij vertrek ’s morgens vroeg kan het de avond van te voren toegediend worden. Meer natuurlijke middelen: Adaptil tabletten, de Calmasure kauwtabletten en het in Duitsland veelgebruikte middel Relax Liquid van Vet-concept.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.